U subotu 02.06. održan 20. Bugojno Open – Dani Ajvatovice 2018.

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U sklopu 508. Dana Ajvatovice 2018. u subotu 02.06. održan je 20.Bugojno Open – Dani Ajvatovice 2018. Na jubliarnom 20.Bugojno Openu učešće je uzelo 390 takmičara iz 37 klubova.

Klubovi učesnici na turniru su : KK ”Gazija” Mostar, KK”Holiday” Goražde, KK”Iskra” Bugojno, KBS”Reflex” Donji Vakuf,KK”Tuzla Simbra”Tuzla, KK”Zmaj” Gradačac, KK”Baščaršija” Sarajevo, KK”Bihać” Bihać, KK”Bjelopoljac” Mostar, KK”Bosna” Kalesija, KK”Bošnjak”Konjic,KK”Bunkai” Busovača, KK”Champion” Ilidža, KK”Dalmacija” Split, KK”Do” Tuzla, KK”Empi” Prozor – Rama, KK'Futura” Bugojno, KK”Gazija” Jablanica , KK”Jion Peb” Bihać, KK”Ključ” Ključ, KK”Kumite” Sarajevo, KK”Master” Bugojno, KK”Mladost” Vitez, KK”Novi Grad” Sarajevo, KK”Orhideja” Novi Travnik, KK”Rašid Buća” Ilijaš, KK”Ryuu” Sarajevo, KK”Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje, KK”Student” Mostar, ”Travnik” Travnik, KK”Uskopljak” Gornji Vakuf – Uskoplje,KK”Vezir” Travnik , KK”Vlašić” Turbe, KK”Kumite” Jajce , SKK ”Neretva” Mostar, KK”Wankan” Gornji Vakuf – Uskoplje i domaćin KK ”Bugojno”.

U ime Organizacionog odbora 20. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2018, prof. i predsjednik KK”Bugojno” Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 20-ti po redu jubilej.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku u ime organizacionog odbora manifestacije Ajvatovica zahvaliti se svima vama koji ste došli i podržali ovaj turnir. Čestitam organizatoru KK ”Bugojno” na veoma uspješnoj organizaciji na čelu sa gospodinom Rašidom Tihak, također bi se zahvalio i načelniku općine Bugojno gospodinu Hasanu Ajkuniću na podršci svih ovih godina u organizaciji ovog turnira rekao je Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Želim da se zahvalim svim klubovima koji su došli u Bugojno da podrže ovaj turnir, a posebno bi se zahvalio učesnicima koji su došli iz Republike Hrvatske. Historiju karate sporta u BiH pišemo ovdje na ovom turniru već 20 godina. Iskoristio bi ovu priliku da vas sve pozovem na promociju monografije Bugojno Opena – Dani Ajvatovice koja će se održati u Augustu. Rekao je načelnik općine i predsjednik organizacionog odbora 20.Bugojno Opena gospodin Hasan Ajkunić.

Vrhovni sudija turnira bio je Jasmin Gogić,a na ovom takmičenju između ostalih sudio je i svjetski sudija iz Austrije, naš Bugojanac Senad Palačkić.

Delegat takmičenja bio je Ivan Soldo.

Najbrojniji karate klub na turniru bio je Karate klub ”Champion” Ilidža

Organizator turnira uručio je priznanja i zahvalnice onima koji su pomagali i učestvovali na dosadašnjim turnirima. Plakete i priznanja dobili su :

Institucije karatea: Karate savez SBK/KBS , Karate savez F BIH, Karate savez BIH.

Domaćin KK”Bugojno” nije zaboravio ljude koji su na bilo koji način pomagali organizaciju turnira,a koji više nisu s nama, POSTHUMNA priznanja dodijeljena su :

– Dr. Mustafa Strukar (načelnik općine Bugojno)

– Arif Magrdžija (načelnik općine D.Vakuf)

– Hajrudin Hozić,prof. (član OO prvog turnira)

– Šahbaz Zekotić (član UO KS BIH i dugogodišnji prijatelj kluba)

– Abid Karadža (direktor Mlinpeka i sponzor turnira)

– Husein Jusić (sponzor turnira)

– Mehmed Šeketa (fotograf turnira)

Uručena su i priznanja klubovima koji su redovno učestvovali na svim do sada održanim turnirima Bugojno opena – Dani Ajvatovice,a to su : KK”BIHAĆ”BIHAĆ, KK ”TZ-SIMBRA”TUZLA, KK”TRAVNIK”TRAVNIK , KK”BOŠNJAK”KONJIC , KK”NOVI GRAD”SARAJEVO.

Dodijeljena su i priznanja za pojedince koji su dali svoj doprinos u organizaciji dosadašnjih turnira a to su :

Ajkunić Hasan, Helez Zukan, Kurbegović Nadir, Ćišić Edin, Mašetić Senad, Ibrahimović Dževad, Huskić Adem, Ždralović Jakub, Šupić Edin, Mešan Osman.

Također priznanja su uručena i sponzorima ovogodišnjeg turnira :

Generalni sponzor : Općina Bugojno

Sponzori : muftijstvo Travnik, Ministarstvo obrazovanja,nauke,kulture i sporta,rudnici Gračanica, BH Telecom, Polycommerce Bugojno, ZZ Poljoprodukt, stolarija BOR, GRAWE osiguranje, Sekuritas agencija.

Medijski pokrovitelj : JP RTV Bugojno, Portal BUG.BA, Online karate magazin e-karma.ba, portal bugojno-danas.info

Najuspješniji klub na turniru bio je domaćin karate klub ”Bugojno” sa osvojenih 7 zlatnih 9 srebrenih i 13 bronzanih medalja. Pehar za osvojeno prvo mjesto i novčanu nagradu domaćin je prepustio drugoplasiranoj ekipi KK”Master”Bugojno koja je osvojila 8 zlatnih , 5 srebrenih i 8 bronzanih medalja, dok je 3.mjesto u generalnom plasmanu osvojio KK ”Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje.

Najuspješniji takmičar 20.Bugojno Opena 2018 bio je Armin Ljubunčić iz KK”Bugojno” sa osvojene 2 zlatne i 1 srebrenom medaljom, a za najuspješniju takmičarku turnira proglašena je Sureja Pilav iz KK”Reflex”Donji Vakuf.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o