U skupštini SBK se formira nova politička većina?!

Foto: grad-busovaca.com
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Da li je na pomolu drugačija konstrukcija vlasti u Srednjobosanskom kantonu, pitanje je koje se postavlja nakon što 2 zastupnika SDA iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja nisu prisustvovala, niti sjednici gdje su se birali delegati za Parlament FBiH niti vanrednoj sjednici gdje su povećani paušali zastupnicima SBK.

S tim u vezu dovodi se pitanje je li razlog ne prisustva sjednici zastupnika iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja taj što Gornji Vakuf-Uskoplje nije dobio nijedno ministarsko mjesto s obzirom da je prethodni mandat ministarstvo privrede vodio ugledni Gornjovakufljanin Sedžad Milanović.

Da li su i pomenuti zastupnici protiv povećanja paušala pa zato nisu htjeli prisustvovati sjednici, pitanje je koje će ostati nepoznanica ili je na pomolu nešto drugo.

Kako nezvanično saznaje portal Bugojno Danas, formira se blok od 12 zastupnika.

Da li je na pomolu kriza vlasti u SBK, da li je tome razlog povećanje paušala.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o