U septembru zabilježeno veliko napuštanje Bugojna

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Ono što je, nažalost, surova realnost Bugojna jeste odlazak mladih u druge opštine i države za boljom egzistencijom i zaradom.

U septembru ove godine zabilježeni su, pomalo, neočekivani podaci kada je u pitanju broj brisanih sa biroa za zapošljavanje Bugojno, saznajemo iz biltena Službe za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona za mjesec septembar.

57 osoba je “skinuto” sa biroa jer se nisu uredno javljali, a 15 ih se javilo u biro Bugojno da se sele u drugu opštinu ili državu te se uredno odjavili sa bugojanskog biroa i napustili Bugojno.

Kod pomenutih 57 koji se nisu uredno javili ostaje pitanje jesu li se zaista zaboravili javiti, što je malo čudno, jer biro Bugojno svima koji se ne jave unutar 45 dana, koliko je predviđeno da se javljaju svi koji se nalaze u evidenciji, pošalje na kućnu adresu opomenu pred brisanje sa biroa ukoliko ne dođete i javite se uredno i obrazložite razlog nejavljanja.

Dakle, velika mogućnost je da među ovih 57 ima puno onih koji su otišli iz Bugojna u drugu opštinu ili državu ne mareći za biro Bugojno jer je jedina sankcija brisanje sa biroa Bugojno ako se ne javite svakih 45 dana.

Da zaključimo, Bugojno je prošli mjesec napustilo 15 osoba, a sami procijenite koliko ih je još napustilo među ovih 57 koji su “skinuti” sa biroa jer se nisu javljali redovno.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/