U SBK realizovani seminari za nastavno osoblje na temu „Vršnjačko i rodno zasnovano nasilje„

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

U proteklom periodu na prostoru SBK /KSB  realizovani su seminari za nastavno osoblje   u partnerskim  osnovnim  školama  na TPO projektu „Vršnjačko i rodno zasnovano nasilje„ a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja ,nauke,kulture i sporta SBK/KSB  u jedanaest lokalnih zajednica  .

Seminare i edukaciju su vodile stručne TPO saradnice dr.sci Džanan Šejla-pedagogica i Snježana Petraš –pedagogica-psihologinja .

Seminari pod nazivom „Sociologija roda i rodno zasnovano nasilje„ imaju za cilj osnažiti  školske zajednice u oblasti detekcije i adekvatnog djelovanja u suzbijanju svih oblika rodno zasnovanog nasilja prisutnog u školskim zajednicama ,ali i u porodici i društvu općenito. Seminari su realizovani u :“Trećoj osnovnoj školi Bugojno“,“ Prvoj osnovnoj školi Bugojno“ ,OŠ“Uskoplje Gornji Vakuf“,OŠ“Berta Kučera „Jajce ,OŠ „Edhem Mulabdić „Novi Travnik,OŠ „Ivan Goran Kovačić „Fojnica,OŠ „Nova Bila „ Travnik , OŠ „Bila „Vitez ,OŠ „Busovača „Busovača,OŠ „Travnik „Travnik, OŠ „Kaćuni „ Busovača .

Nastavak aktivnosti u okviru trogodišnjeg projekta „Vršnjačko i rodnozasnovano nasilje „je već u procesu realizacije u više od 40 osnovnih i srednjih škola širom BIH gdje učenici zajedno sa nastavnicima realizuju aktivnosti u okviru kampanje „16  dana aktivizma   protiv rodno zasnovanog  nasilja „ s motom „Djeca su naše ogledalo„

http://www.kasmir.ba/index.php/2019/04/23/duplo-snizenje-za-vikend-osvjezenje/ http://bit.ly/BingoVa254 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/