U Prozoru za novorođeno dijete čak do 2000 KM a u Bugojnu 350 i to samo za nezaposlene

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Ovih dana je vijest iz Prozora-Rame obišla cijeli svijet a radi se o izdvajanju novčanih sredstava za porodilje tj. za novorođenu djecu.

U 2020. godini je usvojen prijedlog da jednokratna novčana pomoć za prvo dijete iznosi 1000 KM, za drugo 1500 KM a za treće i svako sljedeće čak 2000 KM, potvrdio je za Bugojno Danas zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Prozor-Rama Pero Kovačević.

Ono što je totalna suprotnost od Bugojna jeste da novčanu pomoć u Prozor-Rami dobijaju i zaposlene porodilje dok u Bugojnu majke moraju donijeti dokaz da su nezaposlene kako bi dobile 350 KM bilo da je u pitanju prvo ili peto dijete.

Apsurdno je da se razdvajaju nezaposlene majke od zaposlenih, imamo primjer gdje su zaposlene majke i primaju platu od 500 KM ali one ne zaslužuju tih 350 KM nadoknade koju nudi Općina Bugojno jer su zaposlene.

Primjer koji daje Općina Prozor-Rama i HDZ 1990 su jedinstveni u BiH i ova vijest zaslužuje da bude na svim naslovnicima portala širom regiona, ovako se podiže natalitet i odaje priznanje onim majkama koje se odluče na proširenje porodice.

Sutra je na dnevnom redu još jedan odličan primjer kako Općina Prozor-Rama misli na mlade a to je Nacrt Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih a kako saznaje portal Bugojno Danas, mladima do 38 godina koji se odluče na kupovinu nekretnine po kvadratu će biti plaćen iznos od 100 KM što je odličan podsticaj kada 100 KM pomnožite sa 50 kvadrata ili više. O tome ćemo pisati sutra nakon sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/