U petak u Bugojnu promocija knjige Huzur, autorice Martine Mlinarević Sopta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

JU KSC Bugojno, Gradska biblioteka vas poziva na promocije knjige:

Martina Mlinarević Sopta

HUZUR

Promocija knjige će se održati 02.08.2019 u Maloj Sali JU KSC Bugojno, sa početkom u 20,30 sati.

Martina Mlinarević Sopta jedna je od najpoznatijih autorki iz BiH. Iza sebe ima knjige Neprocjenjivo i Ljetos i drugi ledovi. Martina je godinama bila poznata kao jedan od najoštrijih kritičara bosanskohercegovačkog društva i usko je sarađivala sa svim medijima u zemlji i regionu, a u poslednje vreme fokus njenog stvaralaštva je prožvljavanje lične borbe s izuzetno agresivnim karcinomom dojke što joj je iz temelja promenilo život, ali je i ona svojim stavom, cinizmom, humorom i otvorenoću promenila odnos javnosti prema teškoj bolesti.

Kako kaže sama autorica za naslov se odlučila kada je čula da je Orhan Pamuk rekao da mu je huzur najljepša turska riječ. Zanimljivo je da mnogi ne znaju šta znači huzur iako se puno koristi riječ suprotnog značenja bihuzur. Navikli smo da nas bihuzure, a ne i huzure.

Martina uči kako da ljudi nađu huzur, taj prijeko potrebni spokoj duše i nada se da će njeno pisanje animirati sve, a posebno mlade žene, da redovno idu na kontrolu i zaustave bolest na vrijeme.

Razgovor sa autoricom i promociju knjige će voditi Vedrana Kisić-Alagić, profesorica bosanskog jezika i književnosti.

Dobrodošli.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/