U petak Godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Gradski folklorni anasambl „Bugojno“ održat će sutra (PETAK) svoj završni Godišnji koncert, i na taj način još jednom se predstaviti poklonicima folklorne tradicije u Gornjovrbaskoj regiji.

Na koncertu će biti izvedeno šest od ukupno 17 koreografija iz bogatog repertoara GFA. U pratnji Narodnog orkestra, nastupit će sve folklorne grupe – Prvi, Drugi, Treći i Dječiji ansambl. Ovom prilikom, predstavit će se i nekoliko solista narodne muzike iz našeg grada.

Sutrašnjim koncertom GFA „Bugojno“ zaokružuje još jednu veoma uspješnu poslovnu godinu. Podsjetimo, iduće godine Ansambl će obilježiti 70 godina svog postojanja i djelovanja, koje je bilo usmjereno prvenstveno u pravcu očuvanja bogate prošlosti, i folklorne tradicije svih naroda koji žive na ovim prostorima. Iz GFA su pozvali sve građane da dođu na Godišnji koncert i da uživaju u igri i pjesmi bugojanskih folklorista, koji su i dosad uvijek oduševljavali svojim nastupima. Godišnji koncert GFA „Bugojno“ bit će održan u Pozorišnoj sali KSC-a, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2 KM.

 

Mevlida Ridžal/rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/