U petak Godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Gradski folklorni anasambl „Bugojno“ održat će sutra (PETAK) svoj završni Godišnji koncert, i na taj način još jednom se predstaviti poklonicima folklorne tradicije u Gornjovrbaskoj regiji.

Na koncertu će biti izvedeno šest od ukupno 17 koreografija iz bogatog repertoara GFA. U pratnji Narodnog orkestra, nastupit će sve folklorne grupe – Prvi, Drugi, Treći i Dječiji ansambl. Ovom prilikom, predstavit će se i nekoliko solista narodne muzike iz našeg grada.

Sutrašnjim koncertom GFA „Bugojno“ zaokružuje još jednu veoma uspješnu poslovnu godinu. Podsjetimo, iduće godine Ansambl će obilježiti 70 godina svog postojanja i djelovanja, koje je bilo usmjereno prvenstveno u pravcu očuvanja bogate prošlosti, i folklorne tradicije svih naroda koji žive na ovim prostorima. Iz GFA su pozvali sve građane da dođu na Godišnji koncert i da uživaju u igri i pjesmi bugojanskih folklorista, koji su i dosad uvijek oduševljavali svojim nastupima. Godišnji koncert GFA „Bugojno“ bit će održan u Pozorišnoj sali KSC-a, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2 KM.

 

Mevlida Ridžal/rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o