U Osnovnoj školi Bristovi provedena akcija povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Mi smo grupa volontera Osnovne škole Bristovi. Danas radimo na realizaciji projekta “Volontiranje je cool” u saradnji sa udruženjem CROA (centar za razvoj omladinskog aktivizma). Naša grupa se sastoji od 10 učenika. Cilj samog projekta jeste jačanje svijesti mladih osoba, kako u društveno – socijalnom, tako i u ekološkom smislu. Imali smo zadatak, da prepoznamo neki od problema naše zajednice i da zajedničkim snagama pokušamo riješiti taj problem.

Za našu prvu radionicu odabrali smo uljepšavanje školskog dvorišta, gdje ćemo saditi drveće i očistiti školski prilaz. Ova akcija je vrlo bitna jer je 22.4. (danas) Dan planete Zemlje, te smo kroz ovu ekološku akciju htjeli obilježiti i ovaj bitni datum.

Ideja o obilježavanju Dana planete Zemlje rodila se na konferenciji UNESCO-a 1969, te je te iste godine dizajnirana i Zastava Zemlje. Na našim prostorima se Dan planete Zemlje organizovano obilježava od 1990. godine. Na prijedlog bolovijske vlade 2009 godine Opća skupština Ujedinjenih naroda 22.4 proglasila je međunarodnim Danom planete Zemlje. Smatram da je volontiranje jako bitno i da kroz svaku volontersku akciju gradimo svoju ličnost u pozitivnom smjeru. Pozivamo i ostale građane, da se uključe u volonterske akcije jer “Volontiranje je cool”.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o