U Njemačkoj ide veliki rast plata, ovi sektori dobit će povišice od najmanje 500 eura

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Oko tri milijuna zaposlenika u državnim i javnim službama u Njemačkoj bi moglo dobiti 10,5 posto veću plaću ili najmanje 500 eura više mjesečno

To su u srijedu, 11. oktobra, najavili Sindikat zaposlenih u njemačkom javnom sektoru Ver.di i Udruga državnih službenika.

Sindikati traže 10,5 posto veću plaću, ili najmanje 500 eura više mjesečno u krugu primanja i plaća za državnu javnu službu. Povećanje plaća bi se odnosilo na zaposlenike u javnim institucijama, vrtićima, školama, na sveučilištima, javnom prijevozu, zaposlenike komunalnih poduzeća, u pravosuđu, u financijskim i poreznim uredima, bolnicama…

Pripravnici, vježbenici, studenti i privremeni radnici bi trebali dobiti 200 eura više od dosadašnjih mjesečnih primanja, a pripravnike bi trebalo primati na neograničeno vrijeme. Trajanje kolektivnog ugovora trebalo bi biti dvanaest mjeseci, piše Fenix-magazin.

U javnom sektoru u cijeloj zemlji ima 300.000 slobodnih radnih mjesta. Istovremeno, zaposlenici u javnom sektoru nisu dobro plaćeni.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/