U “Leptiru” uručene nagrade za pobjednike konkursa na temu “100 godina postojanja i rada Merhameta”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Povod današnjeg okupljanja u udruženju “Leptir” bio je provedeni konkurs za najbolju priču na temu “100 godina postojanja i rada Merhameta – 100 godina dobročinstva”.

Naime, ovog ljeta, u okviru programskog sadržaja 505. Dana Ajvatovice, predstavnici  HO “Merhamet” MDD OO Bugojno i Medžlisa Islamske zajednice Bugojno posjetili su i donirali namirnice za užinu i školski pribor udruženju Leptir.

Tom prilikom dogovorena je i realizacija konkursa za najbolju priču na temu “100 godina postojanja i rada Merhameta – 100 godina dobročinstva”.

Na konkursu su mogli učestvovati korisnici Udruženja Leptir, a do dogovorenog  roka pristiglo je 10 radova. Stručni žiri ocjenio je sve radove i izabrao tri najbolja, a to su radovi  korisnika: Dine Puriševića, Ajle Gvozden i Mirnesa Karašina. Njima su danas od predstavnika HO “Merhamet” MDD OO Bugojno i Medžlisa Islamske zajednice Bugojno uručene i nagrade, a za pokazani trud i motivaciju nagrađeni su i ostali učesnici koji su dostavili svoje priče i učestvovali na konkursu.

–          Meni je pripala velika čast da danas budem sa vama, a kada mi je Dževad rekao da se planira realizirati konkurs  za najbolju priču u saradnji sa Udruženjem Leptir koje brine o djeci sa posebnim potrebama bio sam sretan da dam neki skromni doprinos. Zajedno sa profesorom Nedžadom Milanovićem odabrali smo najbolji rad, rad našeg Dine i učestvovali smo oko obezbjeđivanja nagrada. Želim da čestitam našoj Biseri koja brine o ovoj djeci, čestitam najboljim radovima i Dževadu Ibrahimoviću  na ovako lijepo ideji. Nadam se da ćemo u budućnosti više surađivati, a tu mislim na Leptir, MDD “Merhamet” OO Bugojno i Medžlis Islamske zajednice Bugojno, kazao je predsjednik MIZ Bugojno prof. Haris Mujić.

–          Kada smo raspisali ovaj konkurs mislili smo da će te u malom  broju da napišete radove, ali vi ste se jako potrudili i ja vam se na tome posebno zahvaljujem. Na konkurs je stiglo deset radova i mi smo vam u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Bugojno i prof. Harisom Mujićem  obezbijedili nagrade za sviju i nadam se da će se ova uspješna saradnja nastaviti i dalje. Želim da znate da uvijek imate mjesto u Merhametu i Medžlisu Islamske zajednice Bugojno  i ovo je prilika da vas pozovem da nas posjetite, istakao je Dževad Ibrahimović, predsjednik MDD “Merhamet” OO Bugojno.

–          Ja sam posebno ponosna svih  deset i sviđa mi se jako što je Dino spreman pomoći drugima i shvatio je šta je dobročinstvo te to lijepo opisao. Posebno mi je drago što našim sugrađanima možemo da pokažemo da naša djeca imaju sposobnosti i mogućnosti da napišu ovaj esej. Zahvaljujem se Merhametu Bugojno i Medžlisu islamske zajednice Bugojno  i nadam se da je ovo samo nastavak saradnje, dodala je predsjednica Udruženja Leptir Biserka Božić.

Predsjednica Božić za kraj je u ime svih članova Leptira uručila zahvalnice za Ibrahimovića i prof. Mujića.

U „Leptiru" proglašeni pobjednici konkursa na temu „100 godina postojanja i rada Merhameta"Foto: Samir Mlaćo

Posted by Bugojno Danas on 27. studeni 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/