U Jajcu otvoreno 35. Svjetsko prvenstvo u mušičarenju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sinoć je u Jajcu  svečano otvoreno 35. Svjetsko prvenstvo u mušičarenju. Organizator prvenstva je Sportsko-ribolovni savez naše zemlje, a generalni pokrovitelj Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

{gallery}/photo/vijesti/musicarenje{/gallery}

Ceremoniji otvaranja prvenstva prethodio je defile reprezentacija ulicama Jajca, grada sa 27 nacionalnih spomenika, a u čijem se centru nalazi veličanstveni, 21 metar visoki vodopad rijeke Plive u Vrbas.

Po intoniranju himne i podizanju zastave BiH-ne na jarbol ispred Doma kulture u Jajcuučesnicima, sudijama i tehničkim licima ove svjetske smotre, te brojnim građanima Jajca u ime Bakira Izetbegovića, predsjednika Organizacionog odbora 35. Svjetskog prvenstva u fly-fishingu, obratio je Dževad Mahmutović istakavši da u našoj zemlji dejeluje oko 150 Sportsko-ribolovnih društava sa preko 40 hiljada aktivnih članova.

Dobrodošlicu takmičarima u ime grada domaćina ceremonije otvaranja i predstojećeg proglašenja najboljih reprezentacija i pojedinaca poželio je Edin Hozan, načelnik općine Jajce.

Učesnike prvenstva pozdravili su i Indir Melić, predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH-ne i Đorđe Klepić, potpredsjednik Saveza i predsjednik Izvršnog komiteta ovog prvenstva, da bi potom uslijedila polaganja sudijske i takmičarske zakletve .

Svjetsko prvenstvu u mušičarenju, na kojem učestvuje 31 reprezentacija sa 250 takmičara, otvorenim je proglasio prvi potpredsjednik Svjetskog flay fishing saveza, Mario Podmanik iz Slovačke.
Svečanost otvaranja prvenstva upotpunili su svojim nastupima KUD-ovi iz Jajca i Donjeg Vakufa, hor djevojaka jajačkog Napredka i članovi Limene glazbe Jajce.

Boje reprezentacije BiH na ovom prvenstvu će braniti: Aleksandar Đukić, Željko Prpić, Jovo Dević, Saša Jeremić, Siniša Bovan, Borislav Šmanja i Samir Kalušić, selektor je Igor Gromilić iz Livna, a njegovi pomoćnici su Mile Kerkez iz Laktaša i Sead Alijagić iz Bihaća.

Prvenstvo će trajati do nedjelje 21. juna kada će biti upriličena ceremonija proglašenja najboljih reprezentacija i pojedinaca, a biće održano na rijeci Sanici u Ključu, Sani u Ribniku, Plivi u Šipovu, Vrbasu u Donjem Vakufu i na Plivskom jezeru kod Jajca.

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o