U humanitarnoj aukciji dresova prikupljeno 13 000 KM za Dom zdravlja u Travniku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U humanitarnoj aukciji dresova poznatih sportaša, za Dom zdravlja u Travniku prikupljeno je oko 13 000 KM, objavila je humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić iz Travnika koja je pokrenula spomenutu akciju.

– Emocije su mi pomiješane. Ovo je kruna mog desetogodišnjeg humanitarnog rada. Pitaju me što imam od toga, a ja kažem da imam osmijeh onih kojima pomažem – istaknula je Jasmina.

Humanitarnoj aukciji za nabavu opreme za pedijatrijski odjel u Domu zdravlja Travnik odazvalo se više od 20 sportaša, a najveću pozornost izazvao je dres napadača Nogometnog kluba Barcelona Lionela Messija, koji je prodan za 3 100 KM kupcu iz Kuvajta.

Kako je istaknula Jasmina za Fenu, dres bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke prodan je za 750 KM, a sprinterice hrvatske atletičarke Blanke Vlašić za 300 KM.

Njenoj humanitarnoj aukciji sa svojim dresovima pridružili su se, među ostalima, Xavi, Damir Džumhur, Izet Hajrović i Miralem Pjanić.

Jasmina je istaknula da je prezadovoljna prikupljenim novčanim iznosom, te je najavila da će nakon dostavljanja dresova kupcima uslijediti i primopredaja medicinske opreme Domu zdravlja u Travniku.

U Domu zdravlja u Travniku istaknuli su kako će im ova humanitarna akcija omogućiti nabavu nedostajuće opreme, poput inhalatora, za područne ambulante što će olakšati liječenje pacijenata.

FENA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/