U Hrvatsku na more samo uz potvrdu o uplaćenom smještaju, nema jednodnevnih izleta

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Ovih dana turističke agencije iz BiH su počele sa objavljivanjem najavnih plakata organizovanja jednodnevnih izleta kada je more u pitanju i to samo u Neum i Crnu Goru.

Kada je Hrvatska u pitanju i najposjećenija Makarska rivijera, bh. građani neće moći ljetovati u Hrvatskoj čak ni kada ih prijatelji pozovu koji tamo imaju svoje nekretnine.

Jedina opcija da ljetujete u Hrvatskoj a da ne platite smještaj jeste da imate vlastitu nekretninu ili brod.

Sukladno točki V. Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, državljanima trećih zemalja ulazak će se omogućiti samo u slučajevima nužnih putovanja, što ne uključuje prijateljske posjete. Slijedom navedenog, državljanima trećih zemalja neće se omogućiti ulazak kako bi boravili u prijateljstkom smještaju, navode za portal Bugojno Danas iz Uprave za granicu -3 1 Aržano Prisika.

Kontaktirali smo granični prijelaz Aržano Prisika i jedina opcija je kada su turistički razlozi u pitanju  „uz predočenje potvrde o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj“. Uz navedeno, potrebno je priložiti negativan nalaz PCR testa ne starijeg od 72 sata ili brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati, ili potvrdu da je cijepljena odnosno da je preboljela Covid-19 kako stoji u Odluci, navodi Uprava za granicu -3 1 Aržano Prisika.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/