U “DONNIA TRADE” otvorena i Tvornica za preradu otpadnih voda

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Tvornici za proizvodnju krzna „DONNIA TRADE“ danas je otvorena i Tvornica za preradu otpadne vode čime je zaokružen proizvodni proces.

Svečanosti u Bugojnu danas su prisustvovali gosti iz Švedske, ali i poslovni parteri iz regiona. Kako je istakao Tome Ugrinovski, vlasnik tvornice, ovo je za sve veliki dogadjaj i radostan dan, dan pun emocija.

S velikim ponosom mogu da kažem da se ovim poduhvatom, izgradnjom Tvornice za preradu otpadnih voda, koja je opremljena s najsavremenijom tehnologijom, nalazimo medju vodećim firmama ove djelatnosti u Evropi. Želim da kažem ovim ljudima, kao i ljudima iz zemlje iz koje mi dolazimo da smo jednako odgovorni, kako prema jednima tako i prema drugima. Odgovorni smo pred ljudima u Bosni, ali i prema našim kupcima u Švedskoj. I te obaveze ispunjavamo. Ovo daje garanciju za bolji život budućih generacija, ovo je bila naša vizija i konačno smo došli do cilja – istakao je Tome Ugrinovski, vlasnik tvornice.

Ja sam sretan što sam danas ovdje, ovo je jedno od najsavremenijih postrojenja koje čuva okruženje od zagadjenja i ono što je nedostajalo ovoj firmi danas je završeno. S gospodinom Ugrinovski saradjujem već 12 godina i puno sam naučio od njega, i poželjet ću mu još puno uspješnih godina, a našim gostima iz Švedske da ponesu lijepe uspomene iz Bugojna – naglasio je Hasan Ajkunić, načelnik općine Bugojno.

Gosti iz Švedske naglasili su da su izuzetno zadovoljni načinom proizvodnje u Bugojnu.

Mi gosti, kupci iz Švedske smo sretni što smo pozvani ovdje. Proizvodite odlične kože koje je nama lako prodati. Zahvalni smo za saradnju s ovom porodicom i nam se da su i radnici zadovoljni ovom saradnjom – istakao je Harry Nylund, poslovni partner iz Švedske.

Simboličnim presijecanjem vrpce, Tvornicu za preradu odpadnih voda u rad su pustili Tome Ugrinovski, vlasnik i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/