U Donjem Vakufu sutra Dan žalosti

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

U povodu tragičnog događaja u kojem su smrtno stradali naši sugrađani: Bašić Omer, Rahmanović Ferid i Draginović Ševko, Načelnik Općine Donji Vakuf, na osnovu člana 38. Statuta Općine Donji Vakuf ( „Službeni glasnik Općine Donji Vakuf, broj: 1/08, 2/12 i 3/16), donosi:

O D L U K U

O proglašenju Dana žalosti

I

Proglašava se ,23.03.2017.godine Danom žalosti na području Općine Donji Vakuf

II

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastava na pola koplja odnosno jarbola na zgradi Općine Donji Vakuf ,javnih preduzeća i ustanova i drugih institucija.

Dana 23.03.2017 godine;

–          Ne mogu se održavati javne kulturne,zabavne i sportske manifestacije

–          Ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, osim onih ugostiteljskih objekata u kojima su ranije zakazane proslave, pod uvjetom da se proslave održavaju u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata i ne mogu se upotrebljavati automobilske i druge sirene u kolonama povodom svadbi ili drugim povodom;

–          Radio-televizija Donji Vakuf, kao i druge medijske kuće na području Općine Donji Vakuf,uskladit će svoje programske sadržaje sa ovom odlukom.

Općinski načelnik Huso Sušić izražava saučešće i duboko žaljenje porodicama nastradalih.

Kolektivna dženaza nastradalim Donjovakufljanima biće klanjana sutra, srijeda 23. mart, na Gradskom stadionu Donji Vakuf u 16 sati, odnosno poslije ikindija – namaza.

radiodonjivakuf.com.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o