U Bugojnu upriličena svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U povodu Dana nezavisnosti BiH u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je Svečana akademija.

Nakon intoniranja državne himne, na početku Svečane akademije, Azra Karalić je podsjetila na historijske činjenice u razvoju BiH kao države i njen put ka nezavisnosti.

Govoreći o značaju Dana nezavisnosti zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta naglasio je potrebu njegovanja temeljnih vrijednosti razumijevajući jedni druge, i zajednički doprinoseći prosperitetu države BiH.

S ovog mjesta pozivam prije svega sve mlade ljude da ustraju u gradjenju države BiH i očuvanju njene nezavisnosti. Sretan vam Dan nezavisnosti BiH– istakao je, između ostalog, Salih Gurbeta, zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno.

Predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić naglasio je značaj države BiH i njene nezavisnosti.

Ono što želim reći je da su se stanovnici BiH opredijelili da grade BiH kao nezavisnu državu. Naša je obaveza da nastavimo graditi državu za sve njene gradjane– istakao je Igor Vrljić, predsjedavajući OV Bugojno i uputio čestitku u povodu Dana nezavisnosti BiH.

Govoreći o državi BiH i izazovima njene nezavisnosti, načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić osvrnuo se na složenost situacije u BiH, izazovima njenog očuvanja, njenoj vjekovnoj opstojnosti i borbi za njen razvoj.

Vjerujem da ćemo s ovog mjesta poslati poruku da će država BiH opstati, da će biti jedinstvena i nezavisna država i da ćemo čuvati našu domovinu. Sretan vam/nam Dan nezavisnosti BiH – poručio je načelnik Hasan Ajkunić.

Svečanu akademiju prigodnim programom upotpunili su članovi Teatra Fedra Bugojno, učenici Gimnazije Bugojno, Gradski folklorni ansambl i Narodni orkestar Bugojno, kao i maleni članovi folklorne sekcije HKD „Napredak“ Bugojno, kao i mladi pjevač Jasmin Muslimović.

Tekst: Rtvbugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o