U Bugojnu sve više mladih koristi narkotike

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Alarmantni su podaci Centra za socijalni rad Bugojno o prisutnosti droge u na području općine, bazirani na informacijama institucija koje se bave tim pitanjem i konkretnim primjerima, s kojima se susreću u radu njegovi uposleni, javlja Fena.

– Okolnosti su takve da je sve više mladih u Bugojnu u prilici da konzumira različita narkotička sredstva i da postanu ovisnici – kazao je direktor ovog centra Adnan Bašić.

Tvrdi da je pojava u posljednje vrijeme uzela maha i da je treba spriječiti dok se nije razvila do te mjere da to postane nemoguće.

Upozorava da je među konzumentima sve više maloljetnih osoba, koje “nisu ni svjesne u kakvu zamku upadaju”.

– U saradnji s Centrom za mentalno zdravlje i PU Bugojno, činimo sve da se stanje poboljša. Ali definitivno je došlo vrijeme da se javnost alarmira i učini korak više na preveniranju ove bolesti – naglasio je Bašić.

Dodaje da je podrška lokalne zajednice onima koji su prošli fazu liječenja ili se još liječe veoma važna i da bi se, uz porodicu, u rješavanje problema morale uključiti sve nadležne institucije.

Obnoviti udruženje

– U Bugojnu je nekad postojalo udruženje koje su osnovali roditelji djece koja su koristila drogu. Bilo bi dobro da se ono zanovi i da bude prva adresa na kojoj će bivši ovisnici i osobe koje se još bore s tom pošasti moći dobiti savjet u kom pravcu da idu dalje – zaključio je Bašić.

fena

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/