U Bugojnu suspendovana pravnica zbog hidžaba?!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

DEMANT: Bedrije Hajlaković

Kako piše thebosniatimes.ba Predsjednica Općinskog suda Bugojno Randžana Hadžibegović Haračić suspendovala je dugogodišnju pravnicu Hajlaković Bedriju uposlenu  u zemljišnoknjižnom uredu zbog nošenja mahrame na poslu, saznaje portal The Bosnia Times.

Iako je predsjednica Općinskog suda Bugojno na jednoj od prošlogodišnjoj press-konferencija, na kojoj su prezentirani rezultati rada ovog suda u prošloj godini, rekla da je riješeno i 10.355 predmeta koji se vode u okviru Zemljišnoknjižnog ureda, a ostvareni procenti su za dva i po puta bolji nego u 2014. godini, a Sud je u jednom periodu radio s jednim sudijom manje, ova činjenica nije uzimana u obzir pri odluci o suspenziju Hajlakovićke.

Očito odana odlukama VSTV BiH o zabrani nošenja vjerskih simbola u ovim institucijama te dodatno nadahnuta tekstom Jasne Šami(ji)ć, suspendovala je odličnu pravnicu samo zbog hidžaba!

Izvor: http://thebosniatimes.ba/clanak/3426

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o