U Bugojnu se ujedinili NK Iskra i ŽNK Iskra

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

U kristalnoj sali Općine Bugojno danas je održana konferencija za medije na kojoj je bugojanski privrednik Davor Ivoš predstavio planove razvoja fuzije NK Iskra i ŽNK Iskra, ali i zvanično upoznao javnost o svemu urađenom u proteklom periodu.

Današnja konferencija za medije ujedno je predstavljala i zvanično ujedinjenje NK i ŽNK Iskra, a Ivoš je kazao da su u dvije godine dosta uradili te da se Iskra vraća u svoju formu kako bi pokazala da može mnogo više nego su drugi očekivali.

“Kako ste primijetili, zadnjih dana smo dodatno pojačali građevinske radove kako bismo za narednu subotu mogli najaviti utakmicu sa Širokim Brijegom gdje će sigurno naše dame pobijediti. Prateći vaše i vi njihove rezultate vraćamo se u budućnost koju vraćamo. Neophodno je da se zahvalimo i Općini Bugojno od koje smo trebali sve dozvole za gradnju i kako bismo imali što adekvatnije uvjete za treninge svih selekcija”, kazao je Ivoš te se zahvalio načelniku Hasanu Ajkuniću koji je preko većih nivoa vlasti osigurao određenu pomoć za oživljenje Iskre.

Ivoš je kazao da je svima bilo drago kada su čuli informaciju da se ŽNK Iskra vraća na stadion Jaklić, a na današnjoj konferenciji za medije Ivoš je u ime NK Iskre ženskom nogometnom klubu uručio novu sportsku opremu, a sadašnji predsjednik ŽNK Iskra Naim Basara postat će počasni predsjednik ženskog nogometnog kluba prije povlačenja s funkcije.

“Sramotno je da Basara nije imao mogućnosti da igraju na Jakliću, a ja nisam imao mogućnosti da ranije krenem s obnovom stadiona. Naim Basara i ja smo se dogovorili za ujedinjene kako bismo zajedno djelovali. Pod upravu NK Iskre nakon završetka polusezone stavit ćemo i ŽNK, a Naim Basara će ostati s velikim zaslugama počasni predsjednik ŽNK Iskra zauvijek”, dodao je Ivoš koji je širok javnosti poznat kao investitor koji je veliki novac uložio u oživljenje priče o bugojanskoj Iskri.

Trener ŽNK Iskra Samir Vrban je kazao da ŽNK Iskra pripada Bugojnu i da je sretan što će njegove igračice ponovo igrati na Jakliću.

“Hvala Općinskom vijeću, načelniku Hasanu Ajkuniću, upravi NK Iskra na ovom potezu koji su se ujedinili oko sporta. Igrali smo u Donjem Vakufu, jer nismo imali uslove na Jakliću. Prepoznatljivi smo u državi zahvaljujući igri djevojaka. Iznenađujuća je vijest bila da se spajamo, drago mi je jer ŽNK Iskra je ekipa iz Bugojna i ona pripada Jakliću, uz zahvalu svima koji su do sada bili s nama iz FK Radnik”, kazao je Vrban.

ŽNK Iskra do sada je odigrala dvije utakmice u Premijer ligi BiH i upisala je dvije pobjede, a u subotu će im gostovati ekipa Širokog Brijega. Vrban je dodao da imaju jaku ekipu i da im je trebao jak menadžment, a da su ga dobili uz razgovore i dogovore predsjednika klubova Naima Basare i Ivoša Davora.

“Našli smo zajedničko rješenje kako da izgradimo mnogo više nego su mnogi očekivali. S velikim ponosom za svoj najvoljeniji grad sam se zauzeo prije dvije godine ne znajući šta će me zateći. Prije dva mjeseca sam ponovo sabrao snagu i pokrenuo ono što sam započeo, da završim do kraja i sve to smatram obavezom prema pokojnom ocu. Iskra je postala dio mene”, zaključio je Ivoš.

Naglasio je još jednom da je Iskra imala 900.000 KM duga te da on sada iznosi tek nekih 50.000 KM koje će sanirati u narednom periodu, kao da će nastaviti i ulaganje u infrastrukturu.

“Sanirali smo infrastrukturu koja je bila neophodna za funkcionisanje kluba. Prisilno sam morao investirati da imamo ono što nismo imali. Imat ćemo fan shop gdje će ljudi moći kupiti suvenire Iskre. Nakon dugog niza potreba koje smo realizirali, krenuli smo i u priču gdje ćemo pokušati na određene načine osigurati finansijsku korist Iskri. Naš načelnik Ajkunić nam je dao sve što nam je mogao dati. Iskra može funkcionirati u ovoj ligi, sigurno je da ćemo lagano krenuti razvoj i prema većim ligama gdje želimo ostati”, kazao je Ivoš.

Igrači koji su danas prisustvovali konferenciji su zatražili od Ivoša da prilikom ulaska Iskre u Premijer ligu ili viši rang takmičenja u klubu većinski ostanu Bugojanci, a ne da u klubu bude više “stranaca”.

Ivoš je na to kratko kazao da je Bugojanac i da će dati sve da Iskra bude bugojanski klub.

“Lijepo ugostite kolegice, a moju podršku imate i imat ćete”, zaključio je Ivoš.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o