U Bugojnu promovisana knjiga „Soba za nikoga“ Donne Ares

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć je u Kristalnoj sali Općine Bugojno upriličena promocija knjige „Soba za nikoga“ Donne Ares.

Uz autoricu, o knjizi „Soba za nikoga“ govorile su promotorice, novinarka Azra Karalić, prof. Senada Milanović i dr. Šefika Bajrić, specijalista ginekologije i akušerstva, a odlomke iz knjige čitatala je mr.sci. Jasmina Mlaćo Durek, članica bugojanske Fedre.

„Soba za nikoga“ Donne Ares je knjiga o strahovima, borbi, ljubavi i vjeri. To je autobiografska ispovijest o borbi sa malignom bolesti s kojom se Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares bori od 2014. godine.

-Ova je knjiga lišena svih lažnih moralisanja, ali i lažnih nada. Autorka je u njoj lišila sebe i sve nas patetike, samosažaljenja i potrebe sažaljenja. Ovo je dokaz njene borbe, hrabosti i istrajnosti osobe koja se ne predaje, istakla je jedna od promotorki, novinarka Azra Karalić te, izmedju ostalog, naglasila kako je autorica svojom knjigom pomogla da bolje shvatimo s čim se suočavaju oboljeli, kako da se bore, a ne poriču bolest.

-Ideja ovog romana je jasna, čovjek se ne može poraziti, društveno je angažiran jer progovara o problemima u zdravstvu i našem društvu, o teškoćama s kojima se suočavaju oboljeli. Ovo je roman o umjetniku, ali i globalizaciji i ,na kraju, to je roman o sreći i ljubavi, zaključila je svoje obračanje prof.Senada Milanović.

-Ja bih knjigu “Soba za nikoga” preporučila svima, zdravim da poslože svoje prioritete, a bolesnima da im bude putokaz , rekla je dr.Šefika Bajrić, spec. ginekologije i akušerstva na bugojanskoj promociji. Pozvala je žene na redovne preventivne preglede jer, kako je pojasnila, rak grlića maternice je u početnim fazama gotovo stoprocentno izlječiva bolest. Knjiga”Soba za nikoga” inspirisana je potrebom da potakne i druge da slušaju svoje tijelo, da upozori na bolest, ali i probleme onih koji boluju od raka.

-Pojedinac ne može promjeniti društvo, ali zato treba govoriti glasno da čuju oni koji to mogu, istakla je Donna Ares na promociji u Bugojnu i svoje obračanje završila porukom :”Rak ne znači smrt, zapamtite to ”!

Promicija knjige „Soba za nikoga“ Donne Ares promovisana je u Bugojnu na inicijativu potpredsjedice F BIH Melike Mahmutbegović, uz tehničku organizaciju Asocijacije žena SDA Bugojno. Nastupile su članice Vokalnog ansambla, a s neskrivenim oduševljenjem, za brojnu publiku u Bugojnu, Donna Ares izvela je nekoliko svojih pjesama.

Održana promocija knjige Donne Ares “Soba za nikoga”Foto: Edo Pilic

Posted by Bugojno Danas on 18. Februar 2016

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o