U Bugojnu počele Ljetne večeri! Hasan Ajkunić: Bugojno je postao jedan živ grad

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Mnogi građani posjetili su centralni gradski trg u Bugojnu gdje su, koncertom bugojanskog benda “Harmonija”, počele “Ljetne večeri” koje će u našem gradu trajati do sredine augusta.

Manifestaciju je otvorio načelnik Hasan Ajkunić, koji je kazao da se radi o jednom novom projektu s ciljem da se ljeto u Bugojnu učini još zanimljivijim i ljepšim.

Sretan je grad koji ima stanovnike kao vas, sretni smo što možemo ugostiti naše prijatelje iz drugih čaršija. Večeras počinjemo sa jednim novim projektom “Ljetne večeri Bugojno”. Bugojno je postao jedan živ grad, grad ljepote, grad Bugojanki i Bugojanaca što možemo biti ponosni na to. Pozivam sve naše Bugojanke i Bugojance da u narednim periodima, srijedom, petkom i subotom će biti koncerti, da dođu u što većem broju. Prve bugojanske večeri proglašavam otvorenim“, istakao je između ostalog načelnik Bugojna Hasan Ajkunić na početku manifestacije.

Direktor Kulturno-sportskog centra Vahid Duraković izrazio je zadovoljstvo što je dugogodišnja ideja o organizovanju “Ljetnih večeri” zaživjela u Bugojnu.

Ovo je večeras prvi događaj Ljetnih večeri, 21.07. ćemo imati bend iz Zenice “Nemoguće vruće”, do 15.8. će biti još programskih sadržaja. Ja vjerujem da je ovo vrlo značajan početak i da će za 10 godina Ljetne večeri u Bugojnu biti prepoznatljive u gradu i regiji i da ćemo imati mnogo više posjete i ljudi tokom ljeta u našem gradu. Jedan od inicijatora ovog događaja je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić koji je i generalni pokrovitelj i mi mu se zahvaljujemo“, kazao je prisutnima između ostalog direktor KSC-a Bugojno, Vahid Duraković.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/