U Bugojnu održan okrugli stol za žene – OMS Bugojno na temu “Ljubav – prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pod pokroviteljstvom Međureligijskog vijeća u BiH, a u okviru projekta “Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH” sinoć je održan okrugli stol za žene na temu “Ljubav – prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”. To je ujedno bio i inicijativni sastanak za formiranje Mreže žena vjernica općine Bugojno, a koja će biti dijelom Mreže žena vjernica Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovale aktivistkinje, žene vjernice, predstavnice različitih vjerskih zajednica iz Bugojna, a u veoma opuštenoj atmosferi, kroz razmjenu iskustava govorilo se o budućoj saradnji, konkretnim projektima kako kroz novoformiranu Mrežu, tako i u saradnji sa MRV-om.

Već na prvom sastanku moglo se primjetiti zajedništvo žena vjernica, želja za jačanjem međureligijskog dijaloga u lokalnoj zajednici, želja za jačanjem žena kada je u pitanju individualni nivo kroz prizmu vjere. Također se razgovaralo o značaju odgoja djece u duhu vjere. Zaključak je bio da svi oni koji mogu doprinijeti izgradnji mira imaju zadaću da daju svoj doprinos u pozitivnom smjeru.

O daljem radu novoformirane Mreže žena vjernica Bugojno javnost će biti blagovremeno upoznata.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o