U Bugojnu održan okrugli stol za žene – OMS Bugojno na temu “Ljubav – prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Pod pokroviteljstvom Međureligijskog vijeća u BiH, a u okviru projekta “Jačanje međureligijskog dijaloga u BiH” sinoć je održan okrugli stol za žene na temu “Ljubav – prepoznati je, osjetiti je i prenijeti je”. To je ujedno bio i inicijativni sastanak za formiranje Mreže žena vjernica općine Bugojno, a koja će biti dijelom Mreže žena vjernica Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovale aktivistkinje, žene vjernice, predstavnice različitih vjerskih zajednica iz Bugojna, a u veoma opuštenoj atmosferi, kroz razmjenu iskustava govorilo se o budućoj saradnji, konkretnim projektima kako kroz novoformiranu Mrežu, tako i u saradnji sa MRV-om.

Već na prvom sastanku moglo se primjetiti zajedništvo žena vjernica, želja za jačanjem međureligijskog dijaloga u lokalnoj zajednici, želja za jačanjem žena kada je u pitanju individualni nivo kroz prizmu vjere. Također se razgovaralo o značaju odgoja djece u duhu vjere. Zaključak je bio da svi oni koji mogu doprinijeti izgradnji mira imaju zadaću da daju svoj doprinos u pozitivnom smjeru.

O daljem radu novoformirane Mreže žena vjernica Bugojno javnost će biti blagovremeno upoznata.

http://bit.ly/BingoApril-II https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/