U Bugojnu obilježena peta godišnjica terorističkog napada na Policijsku stanicu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je obilježena peta godišnjica od terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno, u kojem je život izgubio naš sugrađanin policajac Tarik Ljubuškić. Ponovo su evocirane uspomene na ovaj nemili događaj, uz želju da se on nigdje i nikada više ne ponovi.

{gallery}/photo/vijesti/tarik_ljubuskic{/gallery}

U znak sjećanja na događaj koji je iza sebe ostavio dubok trag u životima svih građana Bugojna, a posebno porodice i kolega nevino stradalog policajca danas je učenjem Fatihe i na drugi način odata počast poginulom Tariku Ljubuškiću. Cvijeće su na spomen-ploču u holu Policijske stanice i kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske stanice, položili najprije članovi porodice rahmetli Tarika Ljubuškića, a zaitm i potpredsjednica Federacije BiH dr. Melika Mahmutbegović, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, delegacija MUP-a SBK-a i Uprave policije na čelu s komesarom Sulejmanom Tukarom, predstavnici PU i PS Bugojno, članovi Sindikata policije, Edina Hindić i druge Tarikove kolege, te pojedina udruženja građana.

-Na policiji i svim strukturama vlasti je da učini sve kako se slični napadi ne bi nikada više nikada ponovili. Njihova je obaveza, također, da pomognu porodici Tarika Ljubuškića i svim povrijeđenim policajcima, kazao je u obraćanju prisutnima Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK-a.
Upriličen je potom obilazak mezarja Jaklić gdje je, također, položeno cvijeće i odata počast Tariku Ljubuškiću, koji je poginuo prije pet godina obavljajući časnu policijsku dužnost. Posebne emocije su, naravno, i danas bile na licima njegovih najbližih koji kažu da im Tarika niko ničim ne može nadoknaditi, ali je lakše kada se zna da nije zaboravljen od svojih radnih kolega i brojnih prijatelja. Upravo oni, daju im snagu da se nastave boriti i živjeti.

-Našu bol niko ne može ublažiti, nedostatak niko ne može nadoknaditi. Moja djeca su moja snaga i život. Ni njima nije nimalo lakše nego meni. Oni to ispoljavaju na svoj način, često sa suzama, pa onda ja moram suzbiti svoju bol da bih vratila osmjeh na njihovo lice. Međutim, moramo nastaviti dalje. Teško nam je, ali borimo se, kazala je Mersiha Ljubuškić, supruga rahmetli Tarika Ljubuškića.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/