U bugojanskoj Gimnaziji održan okrugli stol na temu “Vršnjačko nasilje”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Večeras je u prostorijama bugojanske Gimnazije održan okrugli stol na temu “Vršnjačko nasilje”.

Cilj okruglog stola je da kroz predstavljanje problema i prikupljenih statističkih podataka iz škola, iz osnovnih i srednjih škola, na nivou općine Bugojno utvrditi koji praktični koraci i mjere su potrebni za prevenciju i intervenciju u okviru ovog problema.

Ja sam Talija Softić i sa svojim prijateljicama Selma Imamović, Amina Ljubunčić i Amila Plavac iz razreda 3b smo pokrenule projekat “Vršnjačko nasilje” na nivou trećih razreda iz predmeta Demokratija i ljudska prava, gdje radimo određene aktuelne probleme, a mi smo izabrali “Vršnjačko nasilje” sa kojim večeras želimo da održimo okrugli stol sa svim ljudima koji su na nivou Bugojna uključeni u taj problem. Vršili smo ankete u školama koje su pokazale da su učenici upoznati sa problemom vršnjačkog nasilja. U Gimnaziji Bugojno nisu zapaženi problemi vršnjačkog nasilja dok u drugim školama ima slučajeva vršnjačkog nasilja” istakla je Talija Softić jedna od učesnica okruglog stola.

Ovaj projekat traje od 2000. godine kroz nastavni predmet Demokratija i ljudska prava, svake godine počinje u januaru mjesecu a završava se krajem marta mjeseca. Projekat “Građanin” organizira Civitas u saradnji zajedno sa ministarstvom obrazovanja SBK na cijeloj teritoriji BiH. Učenici kroz ovaj projekat istražuju, prave intervjue, ankete, prave okrugle stolove. To je takmičenje koje se odvija u školi. U Gimnaziji se odvija 23. marta, nakon čega ide kantonalno takmičenje“, naveo je profesor Namir Haračić.

Bugojno-danas.info

U bugojanskoj Gimnaziji održan okrugli stol na temu "Vršnjačko nasilje"Foto: Admir Pilić

Posted by Bugojno Danas on 10. ožujka 2016

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/