U bugojanskim gradskim osnovnim školama održane prezentacije na temu “Život s dijabetesom”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U sklopu nadolazećeg dana 14.11 poznatijeg kao svjetski dan borbe protiv dijabetesa, danas u osnovnim školama održane su prezentacije na temu Život s dijabetesom, u odjeljenjima gdje ima djece dijabetičara.

Posjetili smo naše tri gradske škole, Prvu Osnovnu, Drugu Osnovnu i Treću/Prvu Osnovnu školu. Prezentaciju su održali članovi i volonteri udruženja “Slatki svijet Bugojno”.

Cilj prezentacije jeste podizanje svijesti o dijabetesu i samog života s istim.

Stavljen je akcenat na to da se ta djeca dijabetičari pripaze od strane svojih kolega i uposlenika te škole, da se solidarišu s njima.

Ne želimo da tu djecu iko sažaljeva, oni zaslužuju poseban tretman, potrebno je u njihovim godinama probuditi empatiju.

Također je objašnjen sam pojam dijabetesa, simptomi i liječenje.

Zahvaljujemo se svim direktorima naših osnovnih škola i njihovim uposlenicima koji su nas ljubazno dočekali i odobrili nam da održimo prezentaciju u njihovim školama.

Ovim putem pozivamo sve građane da nam se pridruže 14.11 (srijeda) u periodu od 11:00 do 13:00 h na Trgu gdje će biti upriličeno mjerenje šećera.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o