U Bolnici Travnik danas svečano otvoren obnovljeni Porođajni odjel kojem je turski grad Izmit donirao opremu vrijednu oko 280.000 eura

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Bolnici Travnik danas je svečano otvoren obnovljeni Porođajni odjel, kojem je turski grad Izmit donirao opremu vrijednu oko 280.000 eura, čime je, kako je rečeno, ova ustanova dobila ambijent za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga, a njeni djelatnici bolje uvjete za rad.

Direktor Bolnice Travnik Mirsad Granov kazao je kako se u ovoj ustanovi, koja obilježava 120. godišnjicu osnivanja, godišnje rodi 1.200 beba, naglasivši kako je sada dobila porodilište za 22. stoljeće.

– Ovo donosi ogromnu sreću za sve one koji shvataju šta je budućnost, te borba za siguran porod i djetinjstvo. U odnosu na ono što smo ranije imali, možemo reći da smo dobili opremu, ne za 21., nego za 22. stoljeće. Zahvaljujući prijateljima iz Turske, cijeli projekat smo uspjeli završiti u roku od 29 dana – istaknuo je Granov.

Kako je kazao, donirana oprema sadrži više od stotinu stavki, a Bolnica je, između ostalog, dobila potpuno obnovljenu porođajnu salu, stolove, krevete i sve aparate i instrumente, potrebne za uspješno praćenje trudnoće i porod.

Uz brojne zvanice, svečanom otvaranju obnovljenog Porodiljnog odjela, koje je osnovano prije 60 godina, prisustvovala je i delegacija iz Turske, a ambasador te zemlje u BiH Haldun Koç kazao je kako je i ova donacija potvrda velikog prijateljstva dviju zemalja.

Turski ambasador je, između ostalog, istaknuo kako su BiH i Turska, također, izuzetno važni ekonomski partneri, o čemu svjedoči i podataka o obimu trgovinske razmjene od 700 miliona dolara godišnje.

Gradonačelnik Izmita Nevzat Dogan ocijenio je kako je svima jasno koliko je za porođajne odjele bitna kvalitetna oprema i tehnologija, te je naglasio da je donacija Bolnici Travnik nastavak prijateljske politike Turske prema BiH.

Obraćajući se zvanicama, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović poručila je kako su donacijom iz Republike Turske pacijenti u Srednjobosanskom kantonu dobili kvalitetniji ambijent i zdravstvene usluge, a bolničko osoblje bolje uvjete za rad.

Mahmutbegović je naglasila da se nada sličnim projektima i u budućnosti, a, prvenstveno, kada je riječ o jačanju bolničkih kadrovskih kapaciteta.

faktor.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o