U Binasu nema plata ali zato ima konkursa za posao koje je jako teško pronaći

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Radnicima Binasa kasne dvije plate a za 10 dana će početi zarađivati ponovo treću platu. Radnici ističu da nemaju posla a uprava se odlučila raspisati novi konkurs koji smo nažalost kasno vidjeli.

Naime, Binas je raspisao konkurs 7.6.2021. godine a objavio ga na svojoj web stranici binas.com.ba 13.6.2021. samo dan prije isteka s obzirom da je konkurs trajao 8 dana. Na brojaču posjeta piše broj 13 što znači da je konkurs vidjelo 13 osoba što je izuzetno mal broj s obzirom da nije objavljen ni na jednom portalu a novine gotovo niko da ne prati niti znamo je li objavljen u novinama i kojim jer smo dokazali da se bugojanski konkursi raspisuju i u novinama Glas Srpske koje nema kupiti u Federaciji BiH.

Zanimljivo je i to da od 2 radna mjesta jedno je na neodređen period pa se opravdano sumnja da je konkurs s namjernom raspisan da ga niko ne vidi samo dan prije isteka.

Upošljavali su Organizatora posla Službe unutrašnje zaštite 1 izvršilac na neodređeno vrijeme i tehnologa zaštite 1 izvršilac na određen period od 6 mjeseci.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o