U BiH umjereno do pretežno oblačno, za vikend najavljen snijeg

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10 stepeni

U Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći je moguća prolazna kiša. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. 

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba i prolazna kiša je moguću tokom noći. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 13 °C.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večerni povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. 

Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18 °C.

Za subotu se najavljuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine se moguće ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslije podne ili tokom noći u većem dijelu naše zemlje. 

U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje prelazak kiše u snijeg. Vjetar umjeren do pojačan, sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 14, a dnevna od 12 do 19 °C.

U nedjelju se očekuje oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Bosne je moguća kiša, koja će postepeno preći u snijeg. 

U ostatku Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do jak jugo. 

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na istoku i jugoistoku Bosne do 8, a u Hercegovini od 10 do 14 °C. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 11 do 16 °C.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/