U BiH stiže nezapamćeno nevrijeme: Olujni vjetar i niske temperature već od…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Meteorološka služba je u pojedinim dijelovima zemlje izdala i upozorenje najvišeg prioriteta zbog visokih vjetrova koji kidaju drveće iz korjena

Prema najavama meteorologa, Evropu tek čeka jak olujni vjetar i vrlo niske temperature! Naš kontinent se u posljednjih nekoliko mjeseci bori za ledenim talasom, a kako prenosi DailyMail, svjetski meteorolozi najavljuju da su pravi ledeni dani tek pred nama.

Do BiH će ovo nevrijeme stići već u drugoj polovini decembra, kada će sve lediti uz jak vjetar i staklene ulice!

Svemirska agencija NASA, nedavno je objavila snimke Velike Britanije koja je pogođena jakim nevremenom, a tek im se sprema snijeg i ledena kiša. Britanija je krenula da se ledi, a za sada je najugroženija Škotska u kojoj snijeg i vjetar onemogućavaju normalno funkcionisanje.

Meteorološka služba je u pojedinim dijelovima zemlje izdala i upozorenje najvišeg prioriteta zbog visokih vjetrova koji kidaju drveće iz korjena.

Prema prognozama meteorologa, zima će uskoro pokazati svoje prave zube, a kako stoji na sajtu Republičko hidrometeorološkog zavoda i temperature u BiH će svakog trena krenuti da se spuštaju sve niže.

depo.ba

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/