U BiH narednih dana oblačno i nestabilno vrijeme, s pljuskovima i grmljavinom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa pljuskovima i slabom grmljavinom.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, i u utorak, 31. maja u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu do 29°C.

Za srijedu, 1. juna meteorolozi predviđaju u Bosni umjerenu naoblaku, a u poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima.

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenjivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

FENA

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o