U anketi ste bili jasni: Vladajući SDA i HDZ ne rade u interesu građana Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Anketa koju smo pokrenuli 4.2.2020. sa pitanjem “Rade li vladajući političari SDA-HDZ u Bugojnu svoj posao kako treba, tj. rade li u interesu građana?” imala je veliki odziv osoba. Vas 1715 je ukupno glasalo od čega je vas 1538 kliknulo opciju NE, tj. da vladajući SDA i HDZ ne rade svoj posao kako treba odnosno da ne rade u službi građana Bugojna dok je samo 177 kliknulo DA vladajući SDA i HDZ rade svoj posao kako treba.

Moramo priznati da ni mi kao portal Bugojno Danas koji je nezavisan od bilo koje politike, nismo očekivali ovakav rezultat, dakle omjer u procentima je 90% prema 10%, vas 90% nije zadovoljno radom vladajuće koalicije SDA-HDZ.

Nadamo se da će ova anketa probuditi vlastodršce da se pokrenu sa mrtve tačke i da krenu raditi više u službi građana jer ovakav omjer pokazuje da zaista nešto ne štima i da Bugojanci nisu zadovoljni političarima koji obnašaju vlast trenutno u Bugojnu a to su SDA i HDZ.

Podsjetimo, na prošli lokalnim izborima u Bugojnu 2016. godine, pravo glasa je imalo 29 672 birača dok je glasalo samo 15 657‬, kritična masa je uspavana i razočarana situacijom u gradu ne želi izaći na izbore a zapravo oni mogu napraviti promjene ukoliko se probude iz dubokog sna.

Većinu u Općinskom vijeću imaju SDA i HDZ, 11 vijećnika ima SDA dok HDZ ima ima 3 vijećnika, dakle SDA ima veliku većinu s obzirom na broj osvojenih vijećničkih mandata što je rezultiralo da direktori svih javnih preduzeća i ustanova, (velikoj većini istekli mandati davno), u Bugojnu budu kadrovi SDA.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/