Turska agencija za razvoj (TIKA) donirala je Medžlisu IZ Bugojno dva plastenika

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Radi se o izuzetno značajnoj donaciji, profesionalnim plastenicima koji su smješteni u bugojanskom naselju Karadže, na zemlji Juse Velagića. Postavljanje plastenika je u završnoj fazi.

U plastenicima dimenzija 50 x 10 metara planirana je organska proizvodnja različitih poljoprivrednih kultura . Plastenici su opremljeni najsavremenijom opremom za mjerenje temperature, automatizirani su i ova vrijedna donacija sarajevskog ureda Turske agencije za razvoj (TIKE) , itekako će dobro doći bugojanskom Medžlisu – ističe Haris Mujić, predsjednik Medžlisa IZ Bugojno. Vrijednost projekta je 60.000 KM.

-Planiramo zaposliti dva radnika, i postati koperanti kompanije ESOF iz Donjeg Vakufa, kako bismo proizvode iz ovih palstenika mogli plasirati na evropsko tržište – kazao je Mujić. Instaliranje plastenika je u završnoj fazi, nakon čega će pristupiti uređenju pravnog okvira ,kako bi realizacija projekta počela.

plastenik2 plastenik3 plastenik4

rtv.bugojno.org/Aida Seferović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o