Turčin izvučen s cigaretom u ustima: “Upaljač mi je ostao bez plina zbog previše pušenja”

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Soner Tugtekin, 58-godišnji muškarac, spašen je nakon što je dvostruki zemljotres pogodio turski grad Adijaman, izranjajući iz ruševina sa polupopušenom cigaretom u ustima.

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmijeh usred tragedije.

Dok su ga spasioci preklinjali da pusti cigaretu, Tugtekin ju je odbacio hrabrošću i samopouzdanjem čoveka koji je izbegao smrt.

– Sa sobom sam imao samo duhan i 1,5 litara vode. Upaljač mi je ostao bez plina zbog previše pušenja. Nisam mogao da zapalim cigarete – objasnio je turskim medijima u srijedu.

– Vikali smo u pomoć. Kada je stigao odgovor, počeo sam da palim cigarete jednu za drugom – rekao je Tugtekin. – Zato sam imao cigaretu u ruci kada sam izašao.

Tugtekin je rekao da je, kada je nestalo tečnosti za upaljač, riješio svoj „problem sa vatrom tako što je razbio baterije na daljinskom upravljaču za televizor i napravio vatru tako što je spojio kablove“.

Pošto je izvučen iz ruševina, Tugtekin je odbio da ode u bolnicu na liječenje.

– Nisam želio da idem u bolnicu jer nisam želio da napustim svoju Hatidžu – rekao je Tugtekin, misleći na svoju suprugu, koja je bila zarobljena u ruševinama sa njihovom kćerkom.

– Spavao sam na trotoaru do četvrtog dana, kada je beživotno tijelo moje žene uklonjeno – rekao je Tugtekin koji je takođe izgubio ćerku u zemljotresu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/