Tuga i suze na posljednjem ispraćaju Selme Agić u Bugojnu (FOTO + VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Na gradskom mezarju Jaklić u Bugojnu danas je ukopana 21-godišnja Selma Agić koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra u Sarajevu.

Članovi porodice, rodbina, prijatelji i komšije danas su u Sultan Ahmedovoj džamiji u Bugojnu klanjali dženazu svojoj sugrađanki Selmi Agić. Bugojno, prema riječima prisutnih, ne pamti dženazu kojoj je prisustvovalo više osoba, a namaz je predvodio imam Vehid efendija Arnaut.

“Ovo je težak trenutak, kada one što volimo od srca otkidamo i rastajemo se od njih. Selmina mladost je prekinuta na neprimjeren način, ali je ostavila i snažnu poruku da svi razmislimo gdje je njegovo dijete i da li ugrožava život drugog. Zajedno svjedočimo da smo voljeli ovu djevojke i da s njenom porodicom danas dijelimo bol i tugu”, izjavio je Arnaut prije klanjanja dženaze.

Selma je drugo dijete koje su izgubili njeni roditelji Amir i Dina. Njen brat Adi poginuo je 1994. godine u saobraćajnoj nesreći u Zenici. Starija sestra Azra studira u Austriji, a mlađi 20-godišnji brat Harun živi u Bugojnu s roditeljima.

U porodičnoj kući danas se okupila rodbina, a niko nije bio u mogućnosti komentirati dešavanja. Prisutni su po dolasku u harem džamije ocu Amiru i bratu Harunu u suzama izjavljivali saučešće.

“Samo me interesuje kakav to otac može biti da ne preda svoje dijete nakon takvog čina?”, izjavila je Selmina sugrađanka komentirajući bijeg Sanjina Sefića koji je automobilom usmrtio Selmu i njenu prijateljicu Editu Malkoč kojoj će sutra u Bosanskoj Krupi biti klanjana dženaza.

Povorka se kretala od Sultan Ahmedove džamije, a ukop je uz prisustvo velikog broja sugrađana, porodice i prijatelja obavljen na gradskom mezarju Jaklić.

tekst: klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/