Tri bugojanke, profesorice, organizovale likovnu radionicu i humano djelo

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Naše tri bugojanke koje se međusobno nisu poznavale, Amelu Heljić, Arminu Bušatlić, Ensaru Huskić spojilo je Udruženje “Ujedinjene žene”i njihova želja da urade nešto konkretno za zajednicu. Pošto su profesorice po struci, njihova ideja da uključe djecu s ciljem da podstaknu  njihovu  humanost, kreativnost i pripadnost zajednici je urodila plodom. Organizovale su likovnu radionicu za djecu od 5 do 9 razreda  u O.Š. “Voljevac”Gornji Vakuf-Uskoplje 13.11. 2019. g. u saradnji s pekarom “Kruna” Bugojno i firmom “Cambatech  d. o. o” Bugojno.

Polaznicima je rečeno da će njihovi radovi biti izloženi na školskoj izložbi, te da će izložba biti prodajnog karaktera,a sav novac od prodaje bit će doniran njihovoj sugrađanki Zineti Filan. U sklopu izložbe, upriličena je priredba povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine koju su organizovale nastavnica Nurka Omeragić, učiteljica Sejida Mašetić i Mersiha Haračić, pedagog.

Nakon priredbe održana je izložba, te su pripremljeni kolači koji su se također prodavali. Skupljeno je 650,00 KM i uručeno dragoj Zineti Filan.  Zahvaljujemo se kolektivu škole, njihovoj suradnji i nesebičnoj podršci u realizaciji ove divne ideje. Ponosni smo na odziv učenika i njihovih roditelja, a ponajviše sto smo dio pozitivne priče u moru negativnosti sa kojom se suočavamo svaki dan.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/