Travnik traži najbolje idejno rješenje za Plavu vodu

https://www.bugojno-danas.info/
Općina Travnik je objavila natječaj za prikupljanje idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja izgleda prostora turističke zone i vodotoka Plava voda u svrhu izbora najkvalitetnijeg rješenja za realizaciju, odnosno uređenje prostora…

Kako je naglašeno, rješenje se arhitekturom treba ukomponirati u ambijentalnu cjelinu dosad izgrađenih objekata na ovoj lokaciji.

Očekuje se, kako je priopćeno, iznalaženje odgovarajućeg kreativnog rješenja svih segmenata-faza radova koji će sveobuhvatno utjecati na konačni izgled turističke zone i vodotoka Plava voda u smislu. Poseban osvrt je na prezentaciji specifičnog duha mjesta, ali i edukativno-turistička funkcija.

Planirana su i uređenja izvorišta i vodotoka, uređenje hortikulture na Plavoj vodi i postavljanje urbane opreme primjerene i prilagođene ambijentu.

Istodobno će se, kako je navedeno, tražiti i rješenje za regulaciju prometa, kolničkog i pješačkog pristupa lokaciji te uređenje parking zone i pristupnih prometnica.

Za najbolja idejna rješenja Općina Travnik je pripremila i nagradni fond od 20 tisuća konvertibilnih maraka.

drukciji.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/