TRAVNIK: Bolnica za plućne bolesti i TBC u novom ruhu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Tehničkim prijemom koji je izvršen danas ozvaničen je završetk radova na sjevernoj strani fasade u kompleksu Bolnice za plućne bolesti i TBC u Travniku. Oni koji su posjećivali ovaj objekat teško da bi ga prepoznali nakon niza projekata rekonstrukcije. Za ovaj dio projekta Vlada SBK izdvojila je 51.000 KM.

– Do sada smo u okviru Projekta energetske učinkovitosti promjenili krov na dijelu bolnice. Ovo je nastavak aktivnosti, urađena je adekvatna fasada koja će donositi uštede u budućnosti. Riječ je o fasadi na kompletnom sjevrnom dijelu glavne zgrade i na kompletnom objektu Paviljona B koji je u potpunosti uređen. Naredne aktivnosti su da napravimo predradnje za južnu stranu. Nadam se da ćemo imati podršku nadležnog ministarstva i Vlade SBK i premijera kao i do sada – kazao nam je dr. Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti i TBC.

Bolnicu je obišao i ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okolišta, povratka i stambenih poslova u Vladi SBK, Amer Mrako (SDA) i upoznao sa sa dosadašnjim projektima.

Autor: K. K./avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/