Travnički privrednik nabavio respirator i pokrenuo izazov #pomozibolnicu

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Kompanija ABA iz Travnika kupuje respirator za travničku bolnicu.

Direktor ove kompanije Adnan Baltić kazao je za agenciju DAN da je intenzivno razmišljao kako može pomoći, a nakon razgovora sa doktorima zaključio da je travničkoj bolnici trenutno najneophodniji respirator.

Kontaktirao je veliki broj svojih prijatelja širom svijeta i uspio pronaći jedan respirator za koji je odmah izvršena uplata i on će u Travnik stići u narednih sedam dana.

“Kontaktiralo me dosta privrednika iz BiH, a svi sa željom da učine sličnu stvar, pa sam došao na ideju da za sve privrednike, koji su to u mogućnosti, pokrenem jednu vrstu izazova #pomozibolnicu. Osim respiratora našim hrabrim medicinarima je neophodna i druga oprema, ali i odijela, viziri, maske, pa zašto se ne angažovati i to im i ne pribaviti, pogotovo u trenutku kada se očekuje povećanje broja oboljelih. Mislim da je to neki minimum koji možemo uraditi”, izjavio je Baltić za Agenciju DAN.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/27/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-28-5-do-31-5-2020/