Transparenti spremni! Radnici Binasa sutra odlaze na proteste u Sarajevo

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Radnici Binasa sutra odlaze na proteste pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevu. Kako ističu dobili su odobrenje za 150 osoba da se okupe. Najavili su dolazak i Premijeru Fadilu Novaliću, potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović te resornom ministru Nerminu Džindiću sa očekivanjem da prime predstavnije sindikata u kabinet kako bi razgovarali o problemu Binasa. Pogledajte saopštenje sindikalne podružnice Binas Bugojno u nastavku:

“Cijenjene kolegice i kolege,
Polazak na protest pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevu je zakazan za 9:00 sati. Da bismo krenuli na vrijeme molimo vas da dođete 15 minuta ranije kako bismo se smjestili u autobuse bez žurbe. Autobusi će biti parkirani na parkingu ispred KSC-a (kod caffe Nukleus).

Obzirom da jučer na poslu nisu bili svi radnici, a kako smo obezbijedili još jedan autobus, molimo radnike koji se nisu prijavili za odlazak na protest da to učine kod bilo koga iz Sindikalnog odbora. Ima još dvadesetak slobodnih mjesta jer smo odobrenje dobili za 150 ljudi.

Dolazak pred zgradu Vlade je najavljen i premijeru Novaliću, ministru Džindiću i potpredsjednici Mahmutbehović. Pomenutim je upućen dopis sa zahtjevom da u kabinet prime predstavnike Sindikalnog odbora kako bi se razgovaralo o problemu Binasa.”

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o