Tomislav Spahović zbog povrede otkazao nastup u Sofiji

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović zbog problema s koljenom otkazao je nastup na manifestaciji ”FFC 19.”, koja će biti održana u bugarskoj prijestolnici Sofiji.

Spahović se trebao boriti s Nijemcom Nicolaijem Salchowom, ali meč je otkazan zbog povrede predstavnika BiH.  Spahović i Salchow su trebali odmjeriti snage u Sarajevu, na manifestaciji ”FFC 7”, ali tada je nastup otkazao njemački borac.

“Dvije sedmice uoči borbe u Bugarskoj obnovio sam povredu lijevog koljena. Došlo je do istegnuća ligemenata, ali vrlo brzo ću se oporaviti. Nastavljam s fizičkim treninzima ali ne smijem raditi rotacione pokrete niti pokrete koji bi mogli nanijeti još veću štetu na koljenu.”, rekao je Spahović.

Dodao je da će se vrlo brzo vratiti borbama, a prva bi trebala biti već krajem juna.

“Do kraja godine imat ću četiri borbe. Bit će pobjeda samo da me zdravlje posluži i zaobiđu povrede.”, istakao je Spahović, koji je nedavno potpisao ugovor sa ”American Top Teamom”, jednim od najjačih trening kampova na svijetu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o