Terzić: Od kraja rata smo mogli danas imati “Bugojno na vodi”, Bilanović: Budžet je predizborni

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

Nakon usvajanja općinskog budžeta „Željoteka“ koalicionih stranaka većine.

Primjedbe na doneseni budžet za 2020. godinu u iznosu od 9.116.000 KM uputili su opozicioni vijećnici. U Klubu vijećnika Saveza za bolju budućnost smatraju, kako je doneseni budžet „željoteka“ koalicionih stranaka većine u čijem kreiranju ovaj klub nije učestvovao.

-Smatramo da je neostvariv. Očekujemo da bar 20 % planiranog budžeta neće biti ispoštovano. Ovaj budžet nije ni razvojni ni socijalni, on je predizborni. Kolege iz HDZ-a kažu da su zadovoljni budžetom, naravno kada su se „ugradili“ u njega sa 300.000 maraka. Pored najmanje dvadeset grantova bi mogli upisati ime i prezime vijećnika, koji crpe sredstva iz tih grantova. Radi se o najmanje petnaest vijećnika – kaže Đemal Bilanović, predsjednik Kluba vijećnika SBB-a , koji je predložio da se u budžet unese novi grant u visini od 10.000 KM, a služio bi za potrebe pružanja podrške Memorijalnom centru Potočari.

Ponudili smo se većini i načelniku općine da ubuduće radimo na rješavanju problema u javnim ustanovama i preduzećima , jer vidimo da su se dobro zapetljali u tome i da ne znaju naći izlaz. Opredijelili smo se za manje zlo, između nikakvog i bilo kakvog budžeta , izabrali smo ovo drugo – kaže Bilanović.

Predsjednik Kluba SDP-a Salih Terzić je kritikovao donošenje budžeta bez planiranja.

-Od rata je prošlo 25 godina i uzmemo li da smo u prosjeku ostvarivali budžet od šest miliona maraka doći ćemo do iznosa, kojim smo mogli realizirati projekt „Bugojno na vodi“. Nema planskog djelovanja u segmentu poljoprivrednih poticaja, vodosnabdijevanje je u katastrofalnom stanju, sport također, mladi odlaze – istakao Terzić.

Autor:Az. M. / Avaz

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/