Teravih – Namaz na 35 mjesta u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Na području Medžlisa Islamske zajednice Bugojno teravih-namaz se klanja na ukupno 35 mjesta, a tokom ramazana u planu je realizacija različitih vjerskih sadržaja.

Uz redovne aktivnosti koje provodimo u našim džematima i džamijama, planiramo održati nekoliko poučnih predavanja, zajedničke iftare i ramazanska druženja. Prvi veliki iftar bit će 22. juna u ulici Šehitluci, i ja sam siguran da će to biti poseban doživljaj za vjernike – kazao je Vehid ef. Arnaut, glavni imam u Bugojnu.

Iftar se, dodao je, organizira pod sloganom „Bratstvo ne poznaje granice“, a bit će popraćen specijalnim ramazanskim programom.
Organizator je istanbulska općina Bayrampaša, koja je proteklih godina slične iftare provela u nekim drugim gradovima BiH i okruženja.

Uz ramazansku čestitku, glavni bugojanski imam pozvao je vjernike da ovaj mjesec “provode što više u ibadetu i pročišćenju svoje duše, jer je ramazan mjesec neizmjernih blagodati”.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o