Takmičarski Futsal Cup Gornjevrbaske regije za kategoriju U8 (2008/2009):

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Rezultati –Kvalifikacija Futsal Cup:
UNIVERZALNA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO I – MNK VESELA BUGOJNO 0:5
MNK VESELA BUGOJNO – UNIVERZALNA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO I 9:0
MNK VESELA BUGOJNO – prolazak u grupnu fazu Futsal Cup

UNIVERZALNA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO – MNK GRAČANICA BUGOJNO 5:0
MNK GRAČANICA BUGOJNO – UNIVERZALNA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO 5:2
UNIVERZALANA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO – prolazak u grupnu fazu Futsal Cup
KS UNIVERZALAC DONJI VAKUF – NK SPORT PREVENT BUGOJNO 2:3
NK SPORT PREVENT BUGOJNO – KS UNIVERZALAC DONJI VAKUF 1:6
KS UNIVERZALAC DONJI VAKUF – prolazak u grupnu fazu Futsal Cup
GRUPNA FAZA FUTSAL CUP ZA U8 (2008-2009):
1. UNIVERZALNA ŠKOLA SPORTA BUGOJNO
2. MNK VESELA BUGOJNO
3. KS UNIVERZALAC DONJI VAKUF

DANA 28.10.2016 godine (petak) sa početkom u 14 sati će biti izvlačenje parova za kategoriju U10 (2006-2007) i U12 (2004-2005), gdje će prisustvovati predstavnici-učesnici u Futsal Cup, a to su:

1. NK SPORT PREVENT BUGOJNO;
2. MNK SLOGA GORNJI VAKUF/USKOPLJE;
3. MNK VESELA BUGOJNO;
4. KS UNIVERZALAC DONJI VAKUF;
5. MNK GRAČANICA BUGOJNO;
6. AKADEMIJA NOGOMETA VRBAS GORNJI VAKUF/USKOPLJE

Na sastanku je dogovorena, da klubovi mogu prijaviti u više ekipa, ako neko ima više djece, jer želimo da sva djeca igraju, naravno da vode računa, da igraju kategorija sa svojim vršnjacima…to se mora poštovati Odluka Discplinske Komisije pod palicom predsjednika gospodina Sejdin Mustafica i Komesara Omladinske Futsal Lige Gornjevrbaske regije. Također će se znati, ko igra prvu utakmicu u grupnoj fazi za U8.

RADOSNA VIJEST:
Pokrenuta inicijativa, koja će se ubrzo U JAVNOSTI BITI UPOZNATI, očekiva se ubrzo Osnivačka Skupština za formiranje-osnivanje Sportskog saveza za futsal, pod nazivom: FUTSAL ASOCIJACIJA SREDNJA BOSNA” sa sjedištem Bugojno.

Futsal Asocijacija Srednja Bosna (FASB) će biti neprofitna organizacija, jedinstvena sportska fudbalska- organizacija, kao Udruženje sportskih organizacija (malonogometni / futsal klubova, klubova malog fudbala, fudbalskih klubova (ženskih i muških), škola nogometa, nogometnih sekcija osnovnih i srednjih škola. FASB je osnovana radi afirmacije MALONOGOMETA / FUTSALA svih kategorija (veterani, amateri, žene, djevojčice i dječaci), radi zaštite i promicanja osobnih i zajedničkih interesa u oblasti malonogometnog sporta bez namjere stjecanja dobiti za članove ili treće osobe. Futsal Asocijacija Srednja Bosna je savez koji rukovodi organizacijom malonogometnih takmičenja u srednjoj Bosni. Ima svojstvo pravnog lica, a po karakteru organizacije je nezavisno i samostalno sportsko Udruženje. Najviši pravni akt saveza je Statut FASB.

Futsal Asocijacije Srednja Bosna će obuhvaćati:
1. Bugojno,
2. Travnik,
3. Donji Vakuf,
4. Jajce,
5. Gornji Vakuf/Uskoplje,
6. Novi Travnik,
7. Vitez,
8. Kupres

Tijelo Futsal Asocijacije Srednja Bosna će imati:
 Skupština;
 Upravni odbor;
 Predsjednik organizacije;
 Komesar organizacije.

Na ovaj način želimo iskazati, da morami imati poseban Savez za futsal, jer ćemo tu imati perspektive zbog djece, zbog naših klubova koji se bave nogometom, i zbog buduće naše selekcije / reprezentacije za futsal. Već se radi na dopunu Statuta, koji već predstavnici kluba upoznati i oni će odlučiti na Osnivačkoj Skupštini šta treba, a šta ne treba!!! Mi želimo da imamo dobar odnos sa vlastima, sa sponzorima, koji želimo iskazati, samo na ZDRAV RAZUM!!!!

Isto tako, imamo veliku podršku od sportskih klubova jer su prepoznali da radimo ispravno, pošteno za interes naše djece, omladine!

Komesar Lige: / Ibrahim Ćorić Baja /

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/