Taekwondo klub Bugojno uspješan na međunarodnom taekwondo turniru Bosna open 2016

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

U subotu 26.03.2016. godine u Visokom je održan taekwondo spektakl kojem je prisustvovalo 455 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Domaćin i organizator bio je Taekwondo klub “Bosna” Visoko koji je još poznat i po treneru Edinu Kajeviću koji je Ginesov rekorder u razbijanju kokosovih oraha laktom. Takmičenje pod nazivom Bosna open 2016 održano je pred punom dvoranom Mladost u svim uzrasnim kategorijama: vrtićanci, pioniri, kadeti, juniori i seniori u tri discipline: borbe, poomsae i kick (udarcima).

Taekwondo klub Bugojno je na ovom turniru nastupio sa dvadeset takmičara, a osvojeno je ukupno 16 medalja od kojih 5 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su: Belma Alibegović, Jusuf Velić, Sara Pidro, Šadija Mašić i Ermin Đugum. Srebrne medalje osvojili su: Tarik Rašak, Selma Ohran, Vildana Hero i Miralem Đopa. Bronzane medalje osvojii su: Nidal Mašić, Hana Dervišić, Idriz Ugarak, Adin Velić, Isra Dervišić, Nedim Mašić i Ajla Đugum.

Taekwondo klub Bugojno izražava zadovoljstvo svojim nastupom na ovom međunarodnom turniru, kao i ostvarenim rezultatima, te se zahvaljujemo sponzoru putničkoj agenciji Adino Tours Bugojno.
Smatramo da je vrijeme da Sportski savez Općine Bugojno obrati veću pozornost na naše uspjehe i pruži veću podršku našem klubu i našim takmičarima na putu do ostvarenja još većih sportskih rezultata- dodao je trener Taekwondo kluba Bugojno Hamza Malbašić.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o