Taekwondo klub Bugojno održao ljekarski pregled za svoje članove

https://www.bugojno-danas.info/

U srijedu 16.03.2016. godine u prostorijama Taekwondo kluba Bugojno održan je besplatan ljekarski pregled za članove kluba. Pregledu je pristupilo 45 članova Taekwondo kluba Bugojno, a pregled je radio doktor Nedžad Jusić.

Pored antropometrijskih karakteristika (visine i težine tijela), pregled je obuhvatio krvni pritisak, auskultaciju pluća, auskultacija srca, srčana frekvenca i šećer u krvi (ŠUK). Pregledano je ukupno 45 članova i kod većine nisu primjećene poteškoće s tim da je jedan član upućen na detljanije pretrage. Ljekarski pregled je u Taekwondo klubu Bugojno redovna godišnja aktivnost, a rezultati pregleda biće evidentirani u sportske pasoše članova kluba. Cilj pregleda je bio ustanoviti zdravstveno stanje članova kluba kao i preventivno djelovati. Najiskrenije se zahvaljujemo doktoru Nedžadu Jusiću koji treću godinu za redom doprinosi zdravstvenom stanju članova Taekwondo kluba Bugojno.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/