TA „Lambada“ iz Bugojna uspješno predstavila BiH u Istanbulu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predstavnici turističke agencije “Lambada” iz našeg grada, kao pobjednici na nivou Bosne i Hercegovine, od 21. do 23. maja uzeli su učešće na svojevrsnom svjeskom turniru u kuglanju „Turkish Airlines Bowling 2015.”, koji je održan u Istanbulu.

Turnir ove vrste prvi put održan je 2012.godine s ciljem međusobnog upoznavanja turističkih agencija iz raznih zemalja svijeta, ali i promocije turističke ponude zemlje domaćina, Turske.

Da bi stigli do Istanbula po riječima Amela Fazlibegovića, iz turističke agencije „Lambada”, prvo su mogali pobijediti na nivou naše zemlje. Tročlana ekipa „Lambade”, koju su činili: Amel Fazlibegović, Emir Kurtović i Emir Gafurović, na bh prvenstvu u Sarajevu osvojila je uvjerljivih 821 poen u odnostu na drugoplasiranu ekipu „Devim Toursa”, koja je imala 683 boda.

U konkurenciji 30 zemalja učesnika predstavnici naše zemlje u Istanbulu zauzeli su visoko 7. mjesto, što je i najbolji dosadašnji plasman za Bosnu i Hercegovinu. Prvoplasirani su bili predstavnici Finske, dok su drugo i treće mjesto zauzele dvije turističke agencije iz zemlje domaćina.

Trodnevni boravak u Istanbulu predstavnici „Lambade” iskoristili su da učesnicima iz drugih zemalja uruče dio propagandnog materijala o turističkoj ponudi naše zamlje.

{gallery}/photo/vijesti/lambada{/gallery}

 

 

rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/