Univerzitet ‘VITEZ’ svečano promoviralo prvu generaciju doktora nauka

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Kongresnoj dvorani FC BiH u Vitezu u četvrtak, 8.listopada/oktobra, rektor Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, prof.dr. Mirko Puljić promovirao je pet doktora ekonomskih znanosti i jednog doktora pravnih znanosti, čime ovo Sveučilište još jednom potvrđuje svoju respektabilnu visoku poziciju unutar akademske zajednice BiH. To je prva generacija doktora znanosti Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ’ od njegova osnutka do danas.

Na svečanoj ceremoniji,upriličenoj tim povodom, na čast doktora znanosti promovirani su Željka Pejić Benko, Lordan Iličić, Samira Zelenbabić, Ibrahim Obhođaš, Darijo Jerković i Emir Sudžuka. Čestitajući im, rektor Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ, prof.dr. Mirko Puljić izrazio je uvjerenje kako će doktori znanosti dodatno doprinijeti afirmiranju ove visokoškolske ustanove.

Ovo je posebno važan i svečan dan za Sveučilište/Univerzitet ‘VITEZ’ jer se prvi put promoviraju doktori znanosti na ovoj visokoškolskoj instituciji. Zvanje doktor znanosti je najviše znanstveno zvanje i predstavlja jedan simbolički kraj puta kojim su naši doktoranti davno krenuli, simbolički kraj jednog dugotrajnog procesa stjecanja znanja koje je potrebno da bi se uradila i obranila doktorska disertacija. Drage kolegice i kolege doktoranti, doktorske disertacije iz oblasti u kojima su one rađene, predstavljaju doprinos razvoju teorije i prakse u tim oblastima. Nadam se da ćete nastaviti tim putem, vjerujem i istim intenzitetom“, poručio je rektor prof.dr. Mirko Puljić dodavši kako je upravo zvanje doktora znanosti pretpostavka za osobni akademski, ali i profesionalni razvitak, pri tome im još jednom čestitajući i poželjevši napredak i u akademskoj i profesionalnoj karijeri.

U ime promoviranih doktora znanosti, ali i u osobno ime, obratila se doc.dr. Samira Zelenbabić izrazivši veliku čast i zadovoljstvo što su svoj trud i višegodišnje učenje i stjecanje znanja verificirali ovim diplomama. „Kao nekadašnji student Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ’ mogu samo izraziti iznimno zadovoljstvo i zahvalu, posebno Studentskoj službi,koja nam je uvijek bila na raspolaganju, ali i našim profesorima koji su pomogli da ono naše želim i hoću pretvorimo u mogu. Pozivam, stoga, sve one koji imaju dvojbe koji fakultet upisati da obvezno posjete naše Sveučilište/Univerzitet jer tu mogu steći znanja i vještine koje će im pomoći u profesionalnom i osobnom razvoju“, poručila je promovirana doc.dr. Samira Zelenbabić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/