Svečano otvoren novi objekat Šumarije u Donjem Vakufu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Jučer je svečanim otvorenjem Uprava ŠPD „Srednjobosanske šume“, na čelu sa direktorom Vildanom Hajićem predala na upotrebu uposlenima i građanima Donjeg Vakufa novi objekta Šumarije Donji Vakuf.

Tokom proteklih sedam mjeseci vrijedno se radilo kako bismo danas svjedočili okončanju izgradnje i otvorenju objekta Šumarije u DonjemVakufu. Ovim činom Uprava ŠPD Srednjobosanske šume, na čelu sa direktorom Vildanom Hajićem, najavljuje već za sedam dana, 21. septembra puštanje u funkciju laboratorije u susjednom Bugojnu , a potom i novog objekta Šumarije u GornjemVakufu /Uskoplju, 28. septembra, u istom terminu od 15 sati. U ime domaćina riječi dobrodošlice uputio je Upravnik Šumarije Donji Vakuf, Nermin Agić.

„Koristim priliku da se zahvalim svojim radnicima jer vi ste ponos ovog Društva. Želim se zahvaliti gostima ,premijeru, ministrima, načelnicima, Upravi Društva , Nadzornom odboru i Skupštini Društva, zastupnicima u Skupštini Kantona i svim lokalnim zajednicama i dobrim ljudima koji su u proteklom periodu nas podržavali. Koristim priliku da svim Donjovakufljankama i Donjovakufljanima čestitam Dan općine. Danas Donji Vakuf dobija prelijep objekat, modernog dizajna i savremene gradnje koji će trajno služiti svima. I dalje ćemo raditi na ovakvim i sličnim objektima. Narednog petka otvaramo laboratoriju u Bugojnu, a u Gornjem Vakufu/ Uskoplju u toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Šumarije. Želimo najaviti izgradnju novog objekta sa kompletnim kompleksom na području općine Novi Travnik.“- istakao je Vildan Hajić, direktor , ŠPD „Srednjobosanske šume „ d.o.o. Donji Vakuf.

Čestitajući Upravi ŠPD „Srednjobosanske šume” svoje zadovoljstvo što se svečano otvorenje nove upravne zgrade donjovakufske Šumarije dešava baš u danima kada Donji Vakuf obilježava svoj rođendan i 23.godišnjicu oslobođenja općine sa prisutnima je podijelio načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić.

Ovaj projekat je značajan kako za ŠPD Srednjobosanske šume i za općinu DonjiVakuf, tako i za Srednjobosanski kanton. „Upućujem čestitke na svemu što Uprava preduzeća postiže i mi u Vladi pratimo rad i rezultate rada ovog Društva. Prije 15 dana smo usvojili izvještaj ovog preduzeća i s ponosom mogu reći da imamo vrlo stabilno i tržišno orjentisano preduzeća. Danas u Donjem Vakufu imamo jedan kapitalni objekat, a mogu najaviti izgradnju još objekata, među njima i novu Policijsku stanicu u ovom gradu. Donji Vakuf je sve više preopoznatljiv sa strukturnim i infrastrukturnim objektima važnim za naše građane.“ – naglasio je Tahir Lendo , premijer Vlade SBK-a.

Osim novoizgrađenog objekta upravne zgrade, u krugu Šumarije Donji Vakuf locirano je centralno stovarište i lager sa pratećom infrastrukturom. Ubuduće će Donjovakufljani na jednom mjestu imati kompletnu uslugu.

Vrijednost projekta čijem okončanju smo jučer svjedočili, a koji uključuje novu zgradu Uprave donjovakufske šumarije sa pratećom infrastrukturom, iznosi oko 400 hiljada KM.

U protekle dvije godine ŠPD „Srednjobosanske šume “, na čelu sa direktorom Vildanom Hajićem pokazalo je da se čestitim radom i posebnim zalaganjem može puno napraviti . Ovo Društvo je za dvije godine napravilo izuzetne rezultate. Sanirane su sve obaveze prema uposlenima .Mnogo toga se investiralo, a sve u svrhu stvaranja kavlitetnih uslova za rad.


radiodonjivakuf.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o