Svečani čas na Internacionalnom univerzitetu Travnik

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U izuzetno svečanoj atmosferi u Amfiteatru ispunjenom do posljednjeg mjesta Internacionalnog univerziteta Travnik u Travniku, u subotu 03.10.2015. godine je održan Svečani čas – dodjela indeksa novoupisanim studentima  akademskih studija pri fakultetima Univerziteta.

U ime rektora IUT-a, Akademika, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića, kao i u ime dekana Ekonomskog fakulteta, Prof.dr. Nikole Kuvačića, novoupisanim studentima se obratio Prof.dr. Enes Huseinagić, Zamjenik rektora, poželjevši dobrodošlicu studentima u akademski svijet obrazovanja, a iz nadahnutog pledoajea izdvajamo: “Kao što i znate, upisom studija započinje put cjeloživotnog učenja, koji se poslije završetka studija nastavlja kao formalno i neformalno, individualno i profesionalno obrazovanje. Tokom radnog vijeka intelektualac se prilagođava promjenama u svom svijetu rada i poslovanja i mijenja ih. Prilagođavanje promijenjenim informatičkim, stručnim i drugim okolnostima, inoviranje znanja i profesionalno napredovanje su dvije strane iste medalje.  

Naš Internacionalni univerzitet Travnik raspolaže vrhunskim nastavnim kadrom u svim naučnim oblastima, čiji je zadatak da Vas, svoje studente povede na uzbudljivo putovanje I, II i III ciklusa sa kojeg ćete se vratiti bogatiji znanjem i umijećem, spremni da gradite svoje profesionalne karijere. Ne zaboravite da studirati ne znači samo steći usko-stručno obrazovanje u oblasti koju ste odabrali. Biti student ovog Univerziteta je mnogo više od toga. To znači steći prijatelje, upoznati svijet i imati jasnu viziju bolje budućnosti. Naša želja je da Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku postane znak po kome će se raspoznavati obrazovani, inventivni, slobodoumni, uspješni a mladi ljudi koji u srcu nose ideju ovog Univerziteta: „Naš zadatak je da vaše snove pretvorimo u stvarnost“.

 

Studentima IUT-a su se pozdravnim riječima dobrodošlice obratili i: Akademik, Prof.dr. Cariša Berić, Prorektor za nastavu IUT-a; dekan Saobraćajnog fakulteta, Prof.dr. Sinan Alispahić; dekan Pravnog fakulteta, Prof.dr. Dragan Golijanin; dekan Fakulteta politehničkih nauka, Prof. dr. Asib Alihodžić; dekan Ekološkog fakulteta, Prof. dr. Krsto Mijanović; dekan Fakulteta informacijskih tehnologija, Prof.dr. Salih Bučuk; dok se u ime dekana Fakulteta medija i komunikacija, Prof.dr. Miloša Babića, studentima obratio Mr.sc. Sabahudin Hadžialić, doctorand IUT-a.

 

Akademik, prof.dr. Mladen Bodiroža, rukovodilac postdiplomskog studija IUT-a, je biranim riječima podrške poželio novoupisanim studentima dobre ocjene uz sticanje znanja koje će im biti od pomoći u godinama rada i življenja pred njima, dok se u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, studentima obratio Pomoćnik ministra, gospodin Zoran Matošević, naglasivši kako nadležno Ministarstvo od osnivanja IUT-a, 2006.g., daje podršku obrazovnim usmjerenjima našeg Univerziteta ka uobličavanju društva znanja.

Uz prisustvo i Prof.dr. Božidarke Arsenović sa Ekološkog fakulteta, po završetku obraćanja dekana, uručeni su i indeksi novoupisanim studentima.

IUT_Svecani cas 2015_2016_1 IUT_Svecani cas 2015_2016_3 IUT_Svecani cas 2015_2016_4 IUT_Svecani cas 2015_2016_5

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/