Sve više krivotvorenih novčanica od 20 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

U prvih šest mjeseci ove godine u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine su registrirana 402 komada krivotvorenih novčanica apoena od 20 KM, što je za 7,49 posto više u odnosu na drugu polovicu prošle godine…

Krivotvorina u apoenu od 50 KM, u prvih šest mjeseci ove godine, u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine registrirano je 79 komada, što je za 3,66 posto manje u odnosu na drugu polovicu prošle godine, rečeno je Feni u Centralnoj banci BiH.

Također iz Centralne banke BiH su dodali kako ta institucija nije nadležna za pitanje utvrđivanja podrijetla krivotvorenih novčanica, odnosno provjera jesu li tiskane u BiH ili u inozemstvu.

U slučaju kada se u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine primijeti da je u opticaj stavljena veća količina kvalitetnih krivotvorina istog tipa, Centralna banka o tome obavještava nadležne institucije – policijske agencije, i eventualno izdaje priopćenja za javnost, ukoliko procijeni da je to potrebno.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o